Det handlede om slik, smag og sproget vi bruger, når vi skal beskrive hvad vi spiser. Så hvis du vil nørde smag og vide mere om sismofytter, labre larver og pariserlinser, så lyt med her.
Madkonsulenten
Forskningsprojekt skal hjælpe mennesker med lugttab pga covid-19 senfølger
Over halvdelen af de mennesker som får covid19 får et lugt og smagstab og ca 15% har ikke fået lugtesansen tilbage efter 8-9 mdr, forskerne ved endnu ikke om tabet er permanent.
Det er et kæmpe og lidt underbelyst livskvalitetstab, hvor problematikken er velkendt, men der ikke er forsket i mulige løsninger.
Det skal et nyt projekt, som Danmarks førende forsker på området, Alexander Fjældstad fra Flavour klinikken i Holstrebro står for.
Jeg og en anden kok, Christian Bøjlund er tilknyttet for at finde gastronomiske løsninger og udvikle opskrifter, som forhåbentlig kan hjælpe og øge lysten til at spise og madglæden for alle disse mennesker.
Juletraditioner i andre lande og lidt om de danske
Neurogastronomisk projekt på neurorehabilitering København
Jeg har startet på et nyt projekt sammen med neurorehabilitering København. Vi skal undersøge om man via neurogastronomiske virkemidler kan give borgere med hjerneskader bedre spiseoplevelser.
Jeg glæder mig til på denne måde, at åbne en ny flanke indenfor neurogastronomien og forhåbentligt hjælpe en sårbar gruppe mennesker, til større livs og madglæde.
Lyt med her i linket på DR P1 morgen hvor jeg fortæller om projektet, samt tendensen om at flere kokke fra gode restauranter rykker til plejecentre.
Det er sidste indslag på udsendelsessiden ca 1.42 inde i programmet.
Neurogastronomisk restaurantindretning kan styre gæster og økonomi
Fin omtale af den neurogastronomiske morgenmadsrestaurant på Hotel Kong Arthur i branche magasinet “Food and Drink”.