2011 bliver året hvor Noma får den 3 stjerne i Michelin guiden
(som første restaurant i norden)
Desuden vil Geranium få min. 1 stjerne sandsynligvis 2 i samme guide.
Derved fastholder København sin føre position som nordens gastronomi hovedstad. (hvem ville have troet det for 10 år siden!)
Derudover vinder Rasmus Kofoed Bocuse D`or i 3 forsøg og bliver den første kok nogensinde med der har vundet guld, sølv og bronze.
Toneangivende kokke:
Rene Redzepi ( Noma)
Rasmus Kofoed (Geranium)
Wassim Halal (Frederikshøj)
Christian Puglisi (Relæ bar)
Ronnie Emborg (AOC.)
Mikkel Karstad (Gastro, Euroman)
Karsten Kyster (Politiken)
Henrik Yde ( Kiin Kiin, Ricemarket m.m)
Bo Beck (tidl. Paustian, på vej med ny restaurant)
Gastronomiske tendenser:
High end lakrids (eks. Johan Bülow)
Gourmet burgere (burger and bun, Hache, Halifax)
Gourmet kager, konditorier og cake away
Macaroons (franske makroner i forskellige farver med fyld)
Krog og tør modnet kød (alternativ til vacum modning)
Hele krydderier og fokus på terroir dimension (så kanel ikke bare er kanel, men fra Sri Lanka eller Zanzibar)
Gourmet peber (som flagesalt)
Slow food
Grøntsager og restauranter med grøntsager som udgangspunkt i menuerne. (bla. restaurant Relæ og Geranium)
Friske krydderurter og vilde nordiske urter (skovmærke, gran, ramsløg etc.)
Bæredygtighed, sporbarhed, biodiversitet
Begrænsning af emballage
Fair trade
Madblogs og læser anmeldelser
Lokale mikro medier ( kvarter aviser som modvægt til gratisaviser etc.)