I en tid med finans/ bolig krise og global opvarmning er det tid til eftertanke.
Vi har alle levet over evne med firhjulstrækkere, fladskærme og dyre rejser!
Det eneste det moderne menneske har totalt ejerskab over er kroppen.
Forandring starter med sig selv.
Ansvarlighed og omtanke er den nye trend og selviscenesættelse.
Overforbrug og materiel grådighed vil blive anset som tilbagestående og uoplyst (-som fedme og rygning i dag).
Der vil komme fokus på at begrænse emballagespild og gøre det mere bæredygtigt.
Fødevaretendenser:
Nordisk køkken, havtorn, vilde urter, vilde svampe, vilde bær.
Krydderier: der vil komme fokus på forskelle, oprindelse og primært HELE krydderier.
Fair trade produkter vil stige, økologi stagnere med undtagelse af varegrupper hvor differencen til konventionelle er marginal. (havregryn, mælk, mel, æg)
Sundere snacks og mellemmåltider vil komme på markedet.
Markedet for convenience produkter vil stige.
Hatting har som nogen af de første sendt rå, frossen dej på markedet (foreslog det i al beskedenhed til Schulstad i 06).
De 8 kostråd bliver revideret i 2011 og det menes at frugtsukker som i øjeblikket ikke tæller som alm. tilsat sukker vil blive det, og dermed skabe problemer for producenter i forhold til næringsdeklarationer.