Podcast om smagssansen i serien “Sansernes arkitektur”
af Rasmus Bredahl
Jeg havde den store ære at være inviteret med i Bylyd podcastserien “Sansernes arkitektur” som handler om smag og rum.
Jeg fik luftet min forundring over at størstedelen af alle de kantiner jeg har besøgt, er helt forkert indrettet. I de fleste virksomheder er der brugt masser af tanker og penge på facaden, receptionen og mødelokaler i lækre materialer og gennemtænkt lysindfald.
Kantinerummet derimod, er ren praktik med ens kedelige møbler, grimme hvide institutionstallerkener, højt til loftet, dårlig akustik og skarpt lys.
Når vi sidder i et sådant stort rum, med den påvirkning, betyder det samlet set, at vi spiser for hurtigt og typisk også for stor mængde mad. Så rummets indretning modvirker den adfærd som er bedst for gæsterne og giver dem en dårligere spiseoplevelse, det er da tosset.
Jeg serverer boller i karry og æblekage i Hotel Kong Arthus skønne neurogastronomisk indrettede morgenmadsrestaurant, lyt endelig med her.