
Vi danskere spiser for meget salt, og det kan være skidt for vores helbred.
Vi får salt både fra de forarbejdede fødevarer, som vi køber i supermarkedet, og i den salt, vi tilsætter, når vi tilbereder og spiser maden.
I industrien fungerer salt både som smagsfremmer og til at forlænge holdbarheden, og derfor bruges det meget i brød, ost og pålæg og især i færdigretter. Og det kan være svært at gennemskue saltindholdet i disse varer.
Det bedste råd er derfor at lave så meget mad som muligt selv, så man selv kan kontrollere, hvor meget salt, man bruger.
Vores forbrug af salt er ofte forbundet med vaner. Vi drysser tit helt automatisk salt på, før vi overhovedet har smagt på maden. Hvis maden i forvejen er tilsmagt, giver det et forhøjet saltindtag, og vi vænner os desuden til, at maden skal smage mere salt, end det egentlig er nødvendigt.
I køkkenet forsøger jeg at holde saltforbruget nede ved at skrue op for de øvrige grundsmage – det sure, det søde, det bitre, umami og det stærke, hvor det passer ind.
Hvis man sørger for, at de andre grundsmage er markante og afbalancerede i smagsbilledet, har man nemlig ikke brug for store mængder salt til at booste smagen – man kan simpelthen ikke smage, at der er mindre i.
Krydderiblandingen ”Salt of Hearts” er skabt ud fra disse tanker, så man får mulighed for at spare på saltet uden at spare på smagen.
Blandingen indeholder sure, søde, bitre, umami og stærke elementer og kun 15% almindeligt salt.
Blandingen fornemmes alligevel som salt, både på fingerspidserne, når du drysser det på din mad, og når du smager den i munden.
”Salt of Hearts” er udviklet på baggrund af neurogastronomiske principper om at vi både skal mætte maven og hjernen.
”Salt of Hearts” er et 100% et naturligt og økologisk produkt.
Brug ”Salt of Hearts” som du plejer at bruge almindeligt salt både under tilberedningen og som bordsalt.