Jeg har siden 2019 samarbejdet med Kokkenes Køkken og har sammen med dem, udviklet det neorogastronomiske kantinekoncept SANS.
SANS står for Smag, Ansvarlighed, Neurogastronomi og Sammenhæng og er et opgør med den traditionelle overlæssede kantinebuffet, der skaber et kæmpe madspild og har et ufokuseret madudvalg.
Jeg har lavet et 2 måneders inspirationsforløb med dygtige og visionære køkkenfolk på det imponerende nye sundhedshus i Helsingør kommune.
Vi har sammen lavet gastronomiske identitet for køkkenet som laver mad til over 300 borgere og ansatte på 3 lokations i kommunen, samt i rehabiliteringenheden i sundhedshuset.
Maden er overvejende plantebaseret, med fokus på danske økologiske bælgfrugter og grøntsager i sæson og vi har arbejdet grundigt med grundsmage, teksturmodpoler og farver i maden.
1 april har jeg og min makker Line Rise Nielsen og hendes firma Changing Food, endelig startet vores store øko omlægningsprojekt med CELF- erhvervsuddannelser på Lolland Falster.
Vi vil vise de unge studerende på 3 erhvervsskoler, at økologisk, primært grøn mad er langt lækrere end pølsehorn, pizzasnegle og energidrikke.
Kæmpe respekt til de gode køkkenfolk i CELF kantinerne og super ildsjælen Cecilie Flændsdal Specchio for at gå stærkt og modigt til opgaven.
Vi har lavet breakfastmuffins med bacon, grøntsager og vesterhavsost som alternativ til pølsehorn og sat toastere op, så eleverne kan grille lækre toast selv, i stedet for pizzasnegle.
Desuden gratis vand med citrus og mynte, som forhåbentlig kan få flere til at vælge det, fremfor sodavand og energidrikke.
Vi tror på at at bedre og sundere mad også skaber gladere elever og større indlæringsevne, så det er jo win win.
Efter 2 års forskning og arbejdsproces er bogen til folk med lugttab færdig i gratis E-bogs udgave.
Den er en del af lugttabsprojektet ledet af læge og forsker Alexander Fjældstad og støttet af Veluxfonden.
Min knivskarpe kokkkeven Christian Bøjlund og jeg er medforfattere og har lavet alle opskrifter og billeder sammen med topfotograf Jesper Rais.
Målet er at give mennesker med mistet eller nedsat lugtesans bla pga covid 19, bedre spiseoplevelser.
Det har vi gjort ved at lave opskrifter der stimulere de øvrige sanser, som bruges når vi spiser og skabt begrebet de
5 T’ er, som står for:
Tekstur: Det sprøde og knasende Taktilitet: Følesans i fingrene Temperatur: Koldt vs varmt Trigiminal smerte: Det stærke Tilsmagning: Grundsmagene
Det har også været vores mål at sætte en ny standard for kogebøger/ opskifter i sundhedsvæsenet, som ofte er meget visuelt kedelige og nydelsesfattige.
Vi syntes i al ubeskedenhed at det er lykkedes.
Vurder selv, ved at bruge QR koden, så flyver du direkte til Apple books og kan downloade bogen gratis (også selvom du ikke lider af lugttab)